В е л и ч и е

з а р е ж д а н е
МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Програма на политическа партия „Величие“

Политическа партия „Величие“ е създадена по естествен път от хора съмишленици, които действат и със собствени средства и усилия създават блага. Хора, които за собствена сметка променят България. За разлика от всички други партии, ние не влизаме в политиката, за да оправим държавата. Налага ни се да влезем в политиката, за да защитим това, което сме променили, а не за да вземем или да управляваме държавни или общински средства.

Ние от партия „Величие“ сме хора, които сме се обединили, защото от много години работим по национални каузи като подобряване на културните и търговски отношения с близки нам държави, организиране на културно-исторически събития, опазване на българската памет и традиции. Всичко това, е направено с лични средства, без да се използват пари по европроекти или от държавата. Всички работим за подобряване качеството на образованието, като издаваме книги, разпространяваме българската история на разбираем за българи и за чужденци език, за да може ние, българите, да знаем кои сме, откъде идваме, колко много сме дали на света, какво сме в състояние да постигнем и накъде да вървим. Популяризираме българската култура и културния туризъм в целия свят.

Работим активно за облагородяване на средата за живот, като непрекъснато я подобряваме - грижим се за тревните площи, садим дръвчета, оправяме улици, борим се с престъпността. Тази борба се основава на активно и будно гражданско общество, в което хората не се страхуват да подават сигнали за нередности и да свидетелстват, когато това е необходимо, както и да заявяват  смело своята гражданска позиция. Така престъпността в районите, в които живеем и работим е сведена почти до нула. Всички активно се борим за запазване на българският дух у българските деца, като вече повече от седем години раздаваме безплатно на децата в трети клас книжки с легендата „Завета на кан Кубрат“, описана в картини. С една дума в община Ветрино естествено възникна нов политически субект, абсолютно различен от всички познати до сега.

В основата на платформата на партията са доброто взаимодействие и обединените усилия на гражданите и общинската администрация, с основна цел осигуряване на по-бързо развитие на общината. Ние, членовете на партия „Величие“, искаме в община Ветрино, да се създадат предпоставки за привличане на нови млади хора в общината, като за нас е важно не само да привлечем, но и да ги задържим , като  им създадем условия за развитие и растеж в кариерата. Необходими са повече предприемачески инициативи, които да осигурят на младите не само работни места, но и възможност за развитие и реализация. Вярваме, че хората имат по-големи потребности от това да се хранят и да оцеляват. Общината има нужда от повече предприемачески дух.

Една от първите и основни цели е да възстановим в повечето населени места училищата и детските градини и да построим нови, които да подпомагат младите семейства. Това са частни проекти, за които вече е осигурено финансиране, стига да има развитие на общината. Имаме план да обновим училищата в село Доброплодно и в село Невша, за да започнат да работят. В училището в село Ветрино, вече сме стартирали програми, които дават възможност децата ни да получат образование на много високо ниво, което ги прави конкурентноспособни в национален и в международен план. Това е огромно улеснение както за децата, така и за родителите. Спестяват се средства на родителите и време на децата, защото няма да им се налага да пътуват часове до най-близкия областен град, за допълнителни частни уроци. Ще създадем възможност, в община Ветрино, да се сформират детски отбори по бокс, футбол, борба и още много други спортове, които позволяват децата да укрепнат и да развият силен дух в здраво тяло. Малчуганите имат нужда да развиват освен двигателната си култура, но и творческите  си способности  и таланти. За  целта сме осигурили кръжоци по рисуване, музика, с възможност да свирят на различни инструменти, също така пластични изкуства и технически кръжоци, които позволяват пълноценно и  всестранно развитие на децата. Тези кръжоци дават на подрастващите широка обща култура, развиват разностранно уменията им, а това ги прави конкурентни на пазара на труда в световен мащаб. Но най-важното е,  че всичко това им дава възможност да придобият умения, за да развиват собственото си населено място.

Днес, децата на България мигрират в чужбина, за да търсят възможности за пълноценна личностна реализация. След като сме осигурили възможности за младите хора и малките деца, искаме да се погрижим за това, да има ясни и точни правила, които да важат за всички в нашата община - да не се осигуряват протекции за „мои“ и за „свои“ и да не се опъва чадър над „недосегаемите“. Време е да сложим край на безразсъдното шофиране и на войната по пътищата, да се спазват правилата – това зависи от нас. Не можем да си позволим да губим близки и любими хора по толкова нелеп начин.  

Следващата  важна точка в нашата програма е създаване на предприемачески инициативи, които осигуряват предпоставки за развитие на спомагателни бизнес дейности. Като тези спомагателни инициативи ще се създават с предимство от хората в общината. Например, искаме да създадем депо за събиране и рециклиране на строителни отпадъци - в този случай ще се даде възможност на фирми от общината да доставят строителните отпадъци и да участват в преработването им. Хората ще имат възможност да участват в този бизнес и да имат постоянен поток на пари. Тези хора ще бъдат не просто работници, но и предприемачи. Имаме идея за осигуряване и развитие на дистрибуционни канали за реализиране на продукцията на земеделците и животновъдите в общината. Ще осигурим качествено медицинско обслужване в община Ветрино, като построим медицински център със спешен кабинет, който да обслужва с предимство възрастните хора и малките деца. Също така ще осигурим зъболекарски кабинет за качествено дентално лечение. Вече имаме собствена линейка и пожарна кола. Предстои да построим бензиностанция и автомивка, както и ТИР-паркинг, и автосервиз за големи  машини, като трактори и строителна техника. Всичко това ще увеличи потока от хора, които се заселват на територията на общината и ще осигури възможност за развитие на пазара за наемите и недвижимите имоти. Цените на недвижимите имоти в общината ще се покачат, което от своя страна дава възможност на активните и инициативни хора да ипотекират и да си осигурят финансиране за желания от тях бизнес или предприемаческа дейност. Тези, които притежават повече от един имот, ще могат да го продадат, да вземат достойна сума и да осигурят на децата си пари за образование или да закупят имот в града.

През следващите четири години предвиждаме да направим организиран транспорт между селата в общината. Ще създадем постоянна транспортна линия, която три пъти на ден ще осигурява транспорт между градовете Варна, Провадия и Девня и селата в общината, без да взимаме пари от бюджета. Също така ще осигурим офиси на куриерски услуги на територията на община Ветрино. Всичко изброено до сега е гаранция за развитие на общината.

До сега сме извършили изключително много работа в посока подобряване средата на живот в отделни села.  В село Ветрино строим нови къщи, за да има къде да се настанят младите семейства, които идват да работят и да живеят в общината. Построили сме шест нови къщи и планираме да построим още двадесет за младите семейства. Поддържаме тревните площи, чистим парка, правим сладкарница, в която ще се продава продукцията на местни производители. Подпомагаме производителите на месо, като им изкупуваме продукцията. Създаваме работни места за хората от Ветрино, инвестираме в образованието, като даваме възможност за висока специализация на учителите. Ще подобрим образователната система за местните хора, стига те да имат желание да учат. Осигурили сме специалисти в различни области, като масажист, треньор по футбол, специалист по холистична медицина. Четири бизнес проекта сме стартирали във Ветрино, това дава възможност да се увеличат доходите на хората и да се подобри средата на живот.

В село Доброплодно ремонтирахме хижата за активна почивка, предстои ремонт на централната сграда на площада и ще направим ресторант. Тук ще изградим най-доброто стрелбище за далекобойна стрелба в региона. Направихме дарение за църквата. Помогнахме с асфалтиращи машини и работна ръка за наша сметка, за оправяне на улиците. Строим нови къщи за младите семейства. В село Доброплодно предстои да направим читалище, което ще стане културно средище. Това ще доведе до регулярен поток от хора, участващи в различни културни мероприятия и ще създаде необходимост от места за отсядане. Това ще повиши търсенето на допълнителни услуги, както и оборота в хранителните магазини.

В село Момчилово осигуряваме работа на младите, изкупуваме продукцията на местните производители, помагаме с финансиране, имаме идея как да развием крепостта над селото. Ще осигурим обучение за програмисти, специалисти в дигиталният маркетинг, търговци и предприемачи – ние знаем как, имаме уменията и повече от 15 години опит.

Стартираме голям проект за събиране и обработка на строителни отпадъци, където отпадъците ще се преработват на сто процента и обратно ще се внедряват в строителството. Този проект ще реши проблема с незаконните сметища в цялата община и ще осигури работни места.

Осигуряваме бизнес възможности в цялата община, като по този начин се удвояват работните места и се гарантира заселване на нови хора, което ще създаде пазар на наемите, също както в Китен, Обзор, Созопол и други. Всяка седмица предвиждаме да има културни събития в периода от март месец до ноември, като през декември ще направим Коледен базар. Предстои отваряне на огромни ресторанти, с възможност за организиране и празнуване на международни събития.

ЖП гарата в село Невша, първата гара в общината, ще стане музей. Там ще открием и вагон-ресторант. Предвиждаме построяване на огромни СПА комплекси. В близост до всяко село (Доброплодно, Момчилово, Средно село) ще има басейн, сауна и парна баня, които ще се ползват целогодишно. В Средно село ще построим наново църквата. Тя ще стане емблематична църква за нашата община Ветрино, една от най-красивите на Балканският полуостров. Подарък на общината ще бъде и Кръглата църква, златната църква на Симеон Велики, която предстои да построим. Тя ще бъде архитектурна забележителност и след Света София, в Истанбул - най-красивата на Балканите. Ние помагаме според нуждите на населеното място, за да подобрим средата на живот. Община Ветрино ще стане едно приказно място, пример за всички общини в България.  

- ПП “Величие“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Това е така по смисъла на закона. Но това е предателство към себе си, към рода и народа ни, към България. Това е не просто сделка, в която си губещата страна. От всеки глас, който се продава преди избори, печелят хилядократно за един мандат. А тези, на които са се продали партийците, печелят милиарди. Мисли  и смятай, преди да продадеш бъдещето си на безценица... Ето защо тази битка е толкова важна. Те са тук за парите, ние - за живота си.

Днес, в община Ветрино, продаването на гласове е престъпление спрямо нашата земя и нашия живот.

БИТКАТА ЗА ВЕТРИНО Е БИТКА ЗА БЪЛГАРИЯ!
ПП Величие
Вижте всички публикации на автора
Представяме ви кандидатите за членове на местния парламент в община Ветрино, излъчени от политическа партия „Величие“, за предстоящите общински избори, които ще се проведат на 29 октомври тази година. Това са хора от народа, които се борят за създаденото от тях. Хора трудови и честни, които милеят за населените места, в които живеят, и искат да работят за тяхното облагородяване. Ние съчетаваме знанията, уменията и опита на едни кандидати с младостта, силата и амбицията на други, но всички са обединени от желанието за по-добър и достоен живот, благоденствие и разцвет на нашата красива и плодородна община Ветрино.

Свързани публикации

Коментари

Статията има 0 коментара

Напишете коментар

Вашите имейл и телефон няма да бъдат публикувани

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД