В е л и ч и е

з а р е ж д а н е
По света и у нас

Как ще повлияе приемането на еврото на България и на българската икономика?

Присъщо на свободните държави е да създават възможности за своите граждани и за бизнеса. Държавата трябва да осигурява среда, в която желаещите да градят и да се развиват, да могат да вървят напред.

Хората често питат какво ще стане с нашите пари и със спестяванията ни, когато започнем да се разплащаме в евро? Истината е, че приемането на еврото няма да окаже влияние върху спестяванията на обикновените хора, но за бизнеса ситуацията е различна. 
Присъщо на свободните държави е да създават възможности за своите граждани и за бизнеса. Държавата трябва да осигурява среда, в която желаещите да градят и да се развиват, да могат да вървят напред. Държави като Германия, Япония и Нидерландия са промишлени държави, които разполагат с високи технологии, и които са заявили желание да се развиват като такива. Свободата на развитие дава възможност на хората конкурентно да се изправят срещу съществуващи подобни модели. И тук основна роля има финансовата система в държавата. Приемайки еврото всичко ще бъде подчинено на европейските банки, на европейското законодателство и на европейската валута. Това означава, че съответната държава изпада в пряко подчинение. С една дума приемайки еврото за национална валута, ние българите автоматично се превръщаме в помощен персонал. Може би у нас има хора, които не виждат проблем в това и предпочитат да бъдем управлявани от Европа, но ние не знаем утре каква ще бъде ситуацията в света. Ще дойде ден, в който ще има голяма война за ресурси и тези народи, които не са подготвени самостоятелно да оцеляват, ще бъдат жертвани в името на това да оцелеят други народи. Имахме вече този опит по време на пандемията. Всяка държава трябваше да се справя самостоятелно. Колкото повече си сдаваме инструментите за независимост, толкова повече ставаме зависими от Европа, която има изградена система от много дълго време. Това което правят развитите държави в Европа е в своята система да развиват това, което е изгодно за една малка група, без да мислят какво е добре за народа. Приемайки еврото ние доброволно се отказваме от нашата независимост и от възможността сами да творим и да създаваме живота си, както и да носим последствията и отговорността за това, което сме сътворили. Ние ще се превърнем в придатък на една система, в която са ни отредили функции, които никой друг не иска да изпълнява. 
Цялата финансова система ще работи така, че ще се отпускат средства само за това, което те считат за целесъобразно, а не за това, за което ние искаме да правим. Това налага тотален контрол върху посоката на нашето развитие. Ние и сега виждаме как банковата система и инвестиционната система не дават равен шанс на всички. Хората управляващи финансовите потоци в Европа ще насочват пари само в посоката, в която се обслужват техните интереси. Ще дават пари, за да складират и да горят в България боклука на Европа. Ще финансират изграждането на ветропаркове и производството на ветрогенератори. Нашата държава ще се превърне в депо за отпадъци. Дават ли пари, българите мълчат, съгласяват се и изпълняват. Така ние българите никога няма да бъдем свободни. Приемането на Еврото ще се окаже пречка за развитието на българския бизнес. Бизнесът е много зависим от банките. Виждаме и днес, най-голямото оръжие срещу бизнеса са банките, които спират кредити за милиони на фирми, само защото са писали за тях във вестниците. За фирми близки до властта не се пише в пресата. Облагодетелствани от финансовата система са единствено хора и фирми, близки до властта. Всички останали са принудени да правят това, което им нарежда правителството или хората, които  управляват правителството. И ето как финансовата система се превръща в един инструментариум, с който бизнеса на сто процента става жертва. Виждаме как бизнеса бива насочван и направляван от тези, които са създали финансовата система. Приемайки еврото българският бизнес ще изгуби правото на свобода за себе си и за поколения напред. 

 

 

 

 

 

ПП Величие
Вижте всички публикации на автора
Представяме ви кандидатите за членове на местния парламент в община Ветрино, излъчени от политическа партия „Величие“, за предстоящите общински избори, които ще се проведат на 29 октомври тази година. Това са хора от народа, които се борят за създаденото от тях. Хора трудови и честни, които милеят за населените места, в които живеят, и искат да работят за тяхното облагородяване. Ние съчетаваме знанията, уменията и опита на едни кандидати с младостта, силата и амбицията на други, но всички са обединени от желанието за по-добър и достоен живот, благоденствие и разцвет на нашата красива и плодородна община Ветрино.

Свързани публикации

Коментари

Статията има 3 коментара

Ана-Рея Христова
25.4.2024 10:29
Ще се радвам да привлечете към каузата доц. Григор Сарийски ...Невероятно начетен и образован човек в света на икономиката!
За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
Димитър Димитров
17.4.2024 17:58
Възможно ли е да изписвате автора на съответната статия?
Милена Лекова
20.4.2024 0:08
Благодаря за въпроса г-н Димитров.Тези материали изразяват позицията на ръководителите на партията, а не лично виждане на автор по дадена тема.
За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата

Напишете коментар

Вашите имейл и телефон няма да бъдат публикувани

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД